Bij Boomloos in Balans kun je nu ook terecht voor zadelreparaties! Dit doen wij in samenwerking met Machteld van Coninkxloo van Care for Repair. Machteld is gediplomeerd zadelpasser, met een specialisatie in paarden met een brede, ronde, korte rug. Met meer dan tien jaar ervaring in de verkoop van zowel nieuwe als tweedehands zadels, heeft Machteld intussen al enkele honderden paarden kunnen helpen aan een passend zadel.

Een zadel moet aan vele eisen voldoen. Het moet passen voor het paard, waarbij het de ruggegraat en schouder vrij laat, maar voldoende vast op de rug ligt om de ruiter een stevige zit te geven. Het zadel moet ook passen voor de ruiter, en geschikt zijn voor de discipline waaraan wordt deelgenomen. Een zadel goed onderhouden kan veel leed voor het paard voorkomen en de herstellingen tot een minimum beperken! Daarom is het belangrijk je zadel regelmatig te controleren of de vulling nog voldoende dik is, en vooral gelijk gevuld is links en rechts. Een scheef zadel maakt een scheef paard!

Bij Care for Repair kun je terecht voor het bijvullen of volledig heropvullen van je zadel. Ook alle reparaties worden snel uitgevoerd. Doorgaans wordt een zadel binnen twee dagen hersteld, zodat je snel weer kan rijden. Een gebroken boom kan hersteld worden, dit duurt één week. Het zadel is nadien weer even stevig en veilig voor het paard, zonder sporen van deze grote herstelling. Ook alle andere rijbenodigdheden in leder en kunststof kunnen bij Care for Repair hersteld worden! Elke reparatie of aanpassing wordt met de grootste zorg en het beste materiaal uitgevoerd, zodat al het materiaal weer in perfecte staat verkeert.

De samenwerking tussen Boomloos in Balans en Care for Repair is een zeer waardevolle uitbreiding van het bedrijf. Niet alleen kun je nu bij ons terecht voor de aanschaf van je zadel en andere benodigdheden, we hebben nu ook de mogelijkheid om alles te laten herstellen en bij te vullen!

Neem contact op met Boomloos in Balans voor de mogelijkheden en je vragen.