Samenwerkingen

Niet alleen een correct boomloos zadel zorgt voor optimale balans. Er zijn tal van andere factoren die onderdeel uitmaken van het vinden en vasthouden van een fijne balans met je paard. Ik werk daarom in de regio samen met een aantal mensen die dezelfde visie hebben als ik, en met rust en regelmaat zorgdragen voor een goed paardenwelzijn.

  • Paarden balans
    Marieke Schade van Westrum is de eigenaar van Paarden balans. Voor haar is het belangrijk dat paarden lekker in hun vel komen te zitten. Zij wil dat de paarden zich prettig voelen, dat het lichaam gezond is en goed kan functioneren, zodat de bewegelijkheid optimaal is. Op deze manier is de samenwerking tussen paard en ruiter in trainingen veel prettiger en zullen de prestaties verbeteren. Een paard dat in balans is, heeft een beter zelfherstellend vermogen en heeft minder kans op blessures. Wat doet Marieke? Osteopathie, massage, medical taping en het geven van instructie.
    paarden-balans.nl
  • Equine dental care
    Nicole Seyen is paardentandarts en de eigenaar van Equine Dental care. Zij heeft haar opleiding gevolgd bij The American School of Equine Dentistry. Nicoles visie is dat een gezond gebit de basis vormt van een gezond paard. Gebitsverzorging behoort tot de primaire levensbehoeften van het paard. Haar werkwijze is zowel elektrisch als handmatig, waarbij zij met een geluidsarme Makita Power Tool werkt op een accu. Stroom heeft ze niet nodig, waardoor er nooit onveilige situaties gecreƫerd worden door verlengkabels. Daarnaast legt Nicole heel rustig alles uit wat ze doet, en mag je gewoon meekijken in de paardenmond.
    equinedentalcare.nl