Boomloos in Balans is dealer van Edix Saddles en bridles, Deuber, Sorenta en Startrekk. Alles zadels en toebehoren van deze zadelmerken zijn via ons te leveren. Denk aan zadels, hoofdstellen, pads, beugels, beugelriemen, pommels etc. Kijk hiervoor in de webshop! Staat er iets niet in de webshop, dan kunnen we het wel leveren. Neem hiervoor even contact op.

We hebben veel verschillende testzadels waarmee we naar je toe kunnen komen. Je kunt deze zadels dan uitproberen om te kijken welke het beste bij je past. De volgende zadels hebben we op voorraad als testzadel:

Edix
– Edix Emir maat 17″
– Edix Yasir maat 17,5″
– Edix Tudor maat 17″
– Edix Django maat 16″
– Edix Santos maat 15″
– Edix Equis maat M
– Edix Courville maat M

Startrekk
– Startrekk western comfort maat S1
– Startrekk western classic maat S2

Deuber Flex Fit Vario
– Flex Fit Vario 1330 – Reinhold Bartmann Spezial maat 15,5

Sorenta
– Sorenta Ranger maat 15″
– Soranta Kansas maat 16″

 

Er volgt nu een korte uitleg per zadel inclusief een afbeelding.

Edix Emir
De Emir is het veelzijdigheidsmodel en kan gebruikt worden voor dressuur, springen en recreatie. Het is een echte allrounder met een zeer comfortabele zit. Het is een softtree zadel, de zachte boom is opgebouwd uit verschillende flexibele, zachte, schokabsorberende lagen en met synthetische wolgevulde panelen, die zich volledig aanpassen aan de anatomie en de houding van het paard. Hij is verkrijgbaar in zeer veel maten: 14″, 15″, 16″, 16,5″, 17″, 17,5″ en 18″. Daarnaast is hij er in zwart, bruin en cognac. Er zitten standaard vijf kopijzers bij dit zadel: maat XS, S, M, L en XL. Ons testmodel is een 17″, met een draagvlak van 42 cm. Een voorbeeld van de kosten:
– Zadel: €1795,-
– Pad: €99,50
– Beugelriemen: €89,95
– Veiligheidsbeugels regenboog: €79,95
– Stijgbeugeltasje: €34,50
Totaal: €2098,95

Edix Yasir
De Yasir is een prachtig dressuurzadel met een diepe, uitgebalanceerde zit. Het is een softtree zadel, de zachte boom is opgebouwd uit verschillende flexibele, zachte, schokabsorberende lagen en met synthetische wolgevulde panelen, die zich volledig aanpassen aan de anatomie en de houding van het paard. Dit zadel heeft monoflappen, waardoor je een optimaal beencontact hebt. De dijwrongen zijn ergonomisch geplaatst, zodat je voldoende steun hebt en je knieën de ruimte krijgen. Dit zadel is verkrijgbaar in maat 16,5″, 17″, 17,5″ en 18″. Het is leverbaar in zwart en bruin en op verzoek uiteraard ook in andere kleuren. Er zitten standaard vijf kopijzers bij dit zadel: maat XS, S, M, L en XL. Ons testmodel is een 17,5″, met een draagvlak van 44 cm. Dit zadel kost kaal €1845,-

Edix Tudor
De Tudor is een dressuurmodel en wordt hoofdzakelijk gebruikt voor dressuur. Een klein sprongetje kan er uiteraard ook mee gemaakt worden. Het is een softtree zadel, de zachte boom is opgebouwd uit verschillende flexibele, zachte, schokabsorberende lagen en met synthetische wolgevulde panelen, die zich volledig aanpassen aan de anatomie en de houding van het paard. Er zijn veel maten verkrijgbaar: 14″, 15″, 16″, 16,5″, 17″, 17,5″ en 18″. Er zitten standaard vijf kopijzers bij dit zadel: maat XS, S, M, L en XL. Het is verkrijgbaar in zwart, bruin en cognac. Ons testmodel is een 17″, met een draagvlak van 42 cm. Een voorbeeld van de kosten:
– Zadel: €1845,-
– Pad: €149,50
– Beugelriemen: €94,50
– Flexbeugels: €79,50
Totaal: €2168,50

Edix Django
De Django is een boomloos westernzadel met een smalle, diepe zit. De fork is aanpasbaar en is te vervangen middels het losdraaien van enkele schroeven. De forks zijn verkrijgbaar in de maten semi-semi-quarter (XS), semi-quarter (S), quarter (M), full quarter (L), extra full quarter (XL) en extra extra full quarter (XXL). Er zijn tevens veel zitmaten verkrijgbaar: 15″ (S), 16″ (M), 17″(L), 18″ (XL) en 19″ (XXL). Let op: dit zijn westernmaten! Het zadel is verkrijgbaar in zwart, bruin en cognac. Ons testmodel is een 16″, met een full quarter boom. Een voorbeeld van de kosten:
– Zadel: €1829,-
– Woolfelt pad: €249,-
– Beugels: €74,50
– Beugeldraaiers: €16,95
– Pommelbag: €34,50
Totaal: €2203,95

Edix Santos
De Santos is een superstoer en degelijk boomloos westerzadel met een heerlijk zachte suede zitting. Het biedt een solide, diepe zit en optimale bewegingsvrijheid. Je kunt er lange, ontspannen ritten mee maken en lichte disciplines van het westernrijden. Het zadel is niet lang en daardoor ook geschikt voor de kortere paarden. De fork is verwisselbaar en daardoor passend te maken voor veel paarden. Deze is namelijk verkrijgbaar in maat XS tot en met XXL! De Santos is verkrijgbaar in maat S (15 inch), M (16 inch) en L (17 inch) en de kleuren bruin en naturel. Een voorbeeld van de kosten zoals het zadel getoond is op deze foto:
– Zadel met fenders en beugels: €1454,-
– Merinopad western: €229,50
– Crescent singel: €169,50
Totaal: €1853,-

Edix Equis
De Equis is een lichtgewicht boomloos westernzadel met een heerlijk zachte suede seat. Het zadel is zeer flexibel en wordt veel gebruikt voor zowel westernrijden als buitenritten. Doordat de Equis roundskirt is afgewerkt, is deze ook geschikt voor paarden met een korte rug. Dit zadel is er in drie maten: S, M en L, en in twee kleuren: donkerbruin en cognac. Ons testzadel is een maat M. Pommels zijn er in vele maten. Een voorbeeld van de kosten:
Zadel: €1353,90
Pad: €139,50
Totaal: €1493,40

Edix Courville
De Edix Courville is een super veelzijdig zadel. Dit is naast de Django en de Tudor het meest verkochte zadel, en dat is meer dan terecht! Je kunt met dit zadel echt alle kanten op. Kies een fork of een pommel. Kies westernfenders of Engelse beugelriemen. Je hebt keuze uit enorm veel dekjes! De cantle (de zitting) is verplaatsbaar, dus je kunt hem in een handomdraai groter of kleiner maken. En het mooie is: hij is super betaalbaar. Het zadel is er in bruin en zwart, en in de maten S, M of L. Ons testmodel is een maat M. Een voorbeeld van de kosten zoals het afgebeelde zadel:
Zadel: €795,-
Fenders: €94,50
Beugels: €69,50
Totaal: €1008,50

Startrekk western comfort
Dit zadel is echt bedoeld voor heerlijke lange buitenritten. Middels de zogenaamde Delfin-pommel is het zadel zeer ruim verstelbaar in de breedte, je hebt dus geen gedoe met het wisselen van pommels! Ons testmodel is een maat S1, en hij is ook bestelbaar in S2 en in S3. Maat S1 is geschikt tot en met broekmaat 40 ongeveer. De prijs van het zadel zoals afgebeeld is €2268,-. Deze zadels zijn helemaal op wens en smaak samen te stellen!

Startrekk western classic

Under construction.

Deuber Flex Fit Vario

Under construction.

Sorenta Ranger

Under construction.

Sorenta Kansas

Under construction.