Het kan zijn dat je liever een boomzadel hebt dan een boomloos zadel. Kun je dan ook bij ons terecht? Ja!

Sinds we ons bedrijf Boomloos in Balans zijn gestart, hebben we al heel veel mensen en paarden blij gemaakt met een betaalbaar boomloos zadel. Echter, we hebben gemerkt dat niet iedere paard-ruitercombinatie geschikt is voor een boomloos zadel. Dit kan verschillende redenen hebben: teveel disbalans, onzekerheid, rugproblemen, het simpelweg niet prettig vinden etc. Om ook de groep boomzadelruiters te kunnen helpen, zijn we via onze andere KvK, Vanderbie Saddlery, dealer van KM Worldriding. KM heeft een schitterende lijn dressuurzadels. Ze zijn én kwalitatief fantastisch, én ze zijn zeer schappelijk geprijsd. Via onze andere KvK meten we de zadels aan en worden ze verkocht. Dit betreft dus nieuwe zadels, geen 2e hands zadels.

Via de website van KM zadels ( www.kmzadels.nl) kun je alle informatie over de zadels vinden. Heb je vragen over de KM-zadels? Stel ze dan via Vanderbie Saddlery. Het telefoonnummer is 06-52321707. Maak even kenbaar dat je belt voor Vanderbie Saddlery. Hieronder geven we graag uitleg over onze testzadels.

Ons eerste testzadel is de KM Custom Made. Dit is een van de best verkochte zadels binnen KM. Waarom? Omdat dit zadel zeer veel steun biedt voor de ruiter (vanwege de diepe zit en grote kniewrongen), zonder de ruiter in een houding te zetten. Daarnaast is er vanwege de opbouw van het zadel zeer veel ruimte bij de ruggenwervels en er is optimale schoudervrijheid.

Dit zadel is in twee versies verkrijgbaar: de Custom Made en de Custom Mono. Deze laatste heeft een monoblad, zoals de naam al verklapt. De KM Custom is in drie kleuren te bestellen: zwart, bruin en cognac. Er is geen standaard boommaat bij maatwerk: het paard wordt nauwkeurig gemeten en via een template wordt de boommaat gemaakt. De testzadels hebben wel een standaard boommaat. Daarnaast is alles aanpasbaar: leersoort, kussenlengte, zweetbladlengte, diepte van de seat, kleuren van de piping, de achterkant…je kunt zelf de kussens in lak laten maken als je dat mooi vindt! Kortom: je kunt je zadel helemaal zelf samenstellen.

De basisprijs van een Custom Made is €3095,-
De basisprijs van een Custom Mono is €3295,-

Ons testzadel is een 18″, boommaat wide, met normale lengte kussens en normale lengte zweetblad. Op de achterkant zijn een lakrand en glitters aangebracht. De prijs van dit zadel in deze uitvoering kost €3245,-

Ons tweede testzadel is de KM Dressage Deluxe. Dit zadel is een van de goedkoopste KM-zadels die er beschikbaar is. De nieuwprijs ligt namelijk op slechts €2595,-. Zeg nou zelf: dat valt reuze mee!

De KM Dressage De Luxe is een zeer functioneel zadel dat door veel ruiters en amazones gebruikt wordt. Het heeft een zeer goede ligging met kussens die de druk optimaal verdelen. Het zadel is mooi uitgesneden aan de voorkant wat voor zeer veel schoudervrijheid zorgt, daarnaast heeft het zadel een diepe zit met kniewrongen onder het zweetblad. De KM Dressage Deluxe is in drie kleuren te bestellen: zwart, bruin en cognac. Er is geen standaard boommaat bij maatwerk: het paard wordt nauwkeurig gemeten en via een template wordt de boom gemaakt. De testzadels hebben wel een standaard boommaat.

Daarnaast is alles aanpasbaar: leersoort, kussenlengte, zweetbladlengte, diepte van de seat, kleuren van de piping, de achterkant…je kunt zelf de kussens in lak laten maken als je dat mooi vindt! Kortom: je kunt je zadel helemaal zelf samenstellen.

De basisprijs van een Dressage Deluxe is €2595,-

Ons testzadel is een 17,5″, boommaat m/w, met normale lengte kussens en normale lengte zweetblad. De achterkant is de basisuitvoering hier worden geen extra kosten voor gerekend.

Ons derde testzadel is de KM Lotje. Dit zadel is vernoemd naar Lotje Schoots, de ambassadeur van KM. Het is het enige zadel met een extreem teruggesneden voorkant, wat voor heel veel schoudervrijheid zorg. Het heeft ook een zeer goede ligging met kussens die de druk optimaal verdelen. Op de rok heeft het een extra kussentje. Tot slot heeft het zadel een diepe zit met kniewrongen onder het zweetblad.

De KM Lotje is in drie kleuren te bestellen: zwart, bruin en cognac. Er is geen standaard boommaat bij maatwerk: het paard wordt nauwkeurig gemeten en via een template wordt de boommaat gemaakt. De testzadels hebben wel een standaard boommaat. Daarnaast is alles aanpasbaar: leersoort, kussenlengte, zweetbladlengte, diepte van de seat, kleuren van de piping, de achterkant…je kunt zelfs de kussens in lak laten maken als je dat mooi vindt! Kortom: je kunt je zadel helemaal zelf samenstellen.

De basisprijs van een KM Lotje is €3095,-

Ons testzadel is een 17,5″, boommaat medium/wide, met normale lengte kussens en normale lengte zweetblad. Op de achterkant is een lakrand aangebracht. De prijs van dit zadel in deze uitvoering kost €3195,-

Ons vierde testzadel is de KM Platinum. Deze uitvoering is de allernieuwste die er op de markt is. Het verschil met bijvoorbeeld de KM Custom is dat de wrongen van de Platinum in een andere hoek geplaatst zijn, minder ‘recht’. Hierdoor zit je absoluut niet gedwongen, maar wel heel prettig en stevig.

Daarnaast is er vanwege de opbouw van het zadel zeer veel ruimte bij de ruggenwervels en er is optimale schoudervrijheid door de teruggesneden en niet ver doorlopende kussens. De KM Platinum is in drie kleuren te bestellen: zwart, bruin en cognac. Er is geen standaard boommaat bij maatwerk: het paard wordt nauwkeurig gemeten en via een template wordt de boom gemaakt. De testzadels hebben wel een standaard boommaat.

Daarnaast is alles aanpasbaar: leersoort, kussenlengte, zweetbladlengte, diepte van de seat, kleuren van de piping, de achterkant…je kunt zelf de kussens in lak laten maken als je dat mooi vindt! Kortom: je kunt je zadel helemaal zelf samenstellen.

De basisprijs van een Platinum is €3095,-

Ons testzadel is een 17″, boommaat medium, met normale lengte kussens en normale lengte zweetblad. Op de achterkant zijn diamantjes aangebracht. De prijs van dit zadel in deze uitvoering kost €3195,-