2e hands boomloze zadels

Wij vinden dat iedereen in staat moet zijn om een mooi, passend boomloos zadel aan te schaffen. Dit hoeft lang niet altijd een nieuw zadel te zijn! Ook tweedehands zadels zijn in veel gevallen prima om nog jaren te gebruiken. Daarom zijn wij dagelijks bezig met de in- en verkoop van gebruikte boomloze zadels.  De volgende merken zijn bij veel mensen favoriet:

Ghost
Een Ghostzadel weegt bijna niks. Vandaar ook de naam: Ghost. Het zadel dat er eigenlijk niet is. Het is ook erg makkelijk aan te passen aan veel paardenruggen, middels de dikke kussens aan de onderkant. Deze zitten met stevig klittenband bevestigd, en zijn eenvoudig te verplaatsen. De zadels zijn zowel voor ruiter als paard zeer comfortabel.

Edix
Edixzadels zijn er in veel soorten en maten. Er zijn dressuurzadels, westernzadels en veelzijdigheidzadels. Ook is er veel keus in barebackpads. Edix heeft als uitgangspunt dat boomloos rijden een bewuste keuze is, gebaseerd op volledige bewegingsvrijheid van de ruiter en paard. Edix heeft veel accessoires ter beschikking, welke eenvoudig te bestellen zijn via onze webshop. Middels kopijzers, pommels en forks zijn de zadels passend te maken voor het paard. Van Edix zijn wij tevens dealer en kunnen we dus ook nieuwe zadels leveren, helemaal afgestemd op jouw wens en budget.

Barefoot
Barefoot heeft een zeer ruime keus aan zadels en barebacks. Mocht je toch graag een nieuw zadel willen, kun je bij Barefoot via ‘MyBarefoot’ ook een custom zadel laten maken. Gaaf toch? Barefoot werkt net als Edix met uitneembare pommels en forks, om zo het zadel aan de voorkant breder of smaller te maken.

Startrekk
Dressuurmatig heeft een Startrekkzadel een smalle en stabiele zit. Het heeft uitneembare voorboogjes (kopijzers) zodat het zadel in de breedte verstelbaar is. De kussens zijn met wol gevuld, en het zadel heeft kunststof stabilisatoren. Deze zijn uitneembaar, waarmee je de stabiliteit van het zadel kunt beïnvloeden. Als je ze eruit haalt, is het zadel dus nóg flexibeler. Startrekk heeft daarnaast ook veelzijdigheid- en westernzadels in het assortiment. Van Startrekk zijn wij tevens dealer en kunnen we dus ook nieuwe zadels leveren, helemaal afgestemd op jouw wens en budget.

Trekker
Trekker is een hoogwaardig Duits merk. De zadels zijn gebouwd op flexibele, vilten constructies, waardoor de zadels stevig zijn en veel voor endurance gebruikt worden. De unieke pommel kan middels een draaisysteem groter en kleiner gezet worden. Ook kan de zitmaat van een Trekker aangepast worden van 16” naar 18”. Deze zadels zijn zeer geschikt voor korte paardjes, omdat de kussens ultrakort zijn: 42,5 cm of 45,5 cm. Ook bij Trekker zijn er veel soorten zadels beschikbaar.

Freemax
Freemax is samen met Edix een van de populairste boomloze westernzadels in Nederland. En dat is terecht. Het is een lichtgewicht, boomloos westernzadel, met de looks van een boomzadel. Toch geeft het alle voordelen van het boomloze zadel. Er zijn twee uitvoeringen: de buffel en de cow. De buffels is iets lichter en goedkoper, de cow is wat zwaarder en steviger en wordt meer gebruik voor langere afstanden en zwaardere ruiters. Dat zijn ook iets duurdere zadels. Het shortmodel van Freemax is ongeveer 61 cm en de normale uitvoering is ongeveer 65 cm.

Silverado
Het Silveradozadel is een boomloos westernzadel, welke in verschillende maten op de markt is. De x-kurz versie is erg geliefd bij paardjes met een heel korte rug, omdat deze westernzadels vaak slechts 53 cm zijn. De fork kan losgeschroefd worden en vervangen door een andere maat. Het is een zeer stevig en handig systeem. De fork en de cantle zijn bij deze zadels gemaakt van hout en kunststof, en dit zijn de enige harde delen in het zadel. De rest van het zadel is flexibel, en zorgt voor de bewegingsvrijheid die je mag verwachten bij boomloos.

Boomloos in Balans is dealer van Edix Saddles, Deuber, Startrekk en Hidalgo. We kunnen alle zadels en toebehoren leveren. Dit kan ook middels een passervice. Bij het kopje ‘Tarieven’ kun je de kosten hiervan vinden. Daarnaast bieden we kwalitatief goede, tweedehands boomloze zadels aan. Zo is er voor elk budget een goed boomloos zadel te vinden! Op onze Facebookpagina en in de webshop kun je het huidige aanbod vindenTot slot zijn we dealer van Freedom Riding Articles, Werner Christ, Alpenpad, Burioni, Lolly-Lick en Pur Sang en beperkt ons aanbod zich niet enkel tot zadels. Kijk op onze webshop voor ons uitgebreide aanbod!