2e hands boomloze zadels

Ghost: een Ghostzadel weegt bijna niks. Vandaar ook de naam: Ghost. Het zadel dat er eigenlijk niet is. Het is ook erg makkelijk aan te passen aan veel paardenruggen, middels de dikke kussens aan de onderkant. Deze zitten met stevig klittenband bevestigd, en zijn eenvoudig te verplaatsen. De zadels zijn zowel voor ruiter als paard zeer comfortabel.

Edix: Edixzadels zijn er in veel soorten en maten. Er zijn dressuurzadels, westernzadels en veelzijdigheidzadels. Ook is er veel keus in barebackpads. Edix heeft als uitgangspunt dat boomloos rijden een bewuste keuze is, gebaseerd op volledige bewegingsvrijheid van de ruiter en paard. Edix heeft veel accessoires ter beschikking, welke eenvoudig te bestellen zijn. Dit kan allemaal via ons. Middels pommels en forks zijn de zadels passend te maken voor het paard.

Barefoot: ook Barefoot heeft een zeer ruime keus aan zadels en barebacks. Mocht je toch graag een nieuw zadel willen, kun je bij Barefoot via ‘MyBarefoot’ ook een custom zadel laten maken. Gaaf toch? Barefoot werkt net als Edix met uitneembare pommels en forks, om zo het zadel aan de voorkant breder of smaller te maken.

Startrekk: dressuurmatig heeft een Startrekk een smalle en stabiele zit. Het heeft uitneembare voorboogjes (kopijzers) zodat het zadel in de breedte verstelbaar is. De kussens zijn met wol gevuld, en het zadel heeft kunststof stabilisatoren. Deze zijn uitneembaar, waarmee je de stabiliteit van het zadel kunt beïnvloeden. Als je ze eruit haalt, is het zadel dus nóg flexibeler. Startrekk heeft daarnaast ook veelzijdigheid- en westernzadels in het assortiment.

Trekker: Trekker is een hoogwaardig Duits merk. De zadels zijn gebouwd op flexibele, vilten constructies, waardoor de zadels stevig zijn en veel voor endurance gebruikt worden. De unieke pommel kan middels een draaisysteem groter en kleiner gezet worden. Ook kan de zitmaat van een Trekker aangepast worden van 16” naar 18”. Deze zadels zijn zeer geschikt voor korte paardjes, omdat de kussens ultrakort zijn: 42,5 cm of 45,5 cm. Ook bij Trekker zijn er veel soorten zadels beschikbaar.

Freemax: Freemax is een van de populairste westernzadels in Nederland. En dat is terecht. Het is een lichtgewicht, boomloos westernzadel, met de looks van een boomzadel. Toch geeft het alle voordelen van het boomloze zadel. Er zijn twee uitvoeringen: de buffel en de cow. De buffels is iets lichter en goedkoper, de cow is wat zwaarder en steviger en wordt meer gebruik voor langere afstanden en zwaardere ruiters. Dat zijn ook iets duurdere zadels. Het shortmodel van Freemax is ongeveer 61 cm en de normale uitvoering is ongeveer 65 cm.

Silverado: het Silveradozadel is een boomloos westernzadel, welke in verschillende maten op de markt is. De x-kurz versie is erg geliefd bij paardjes met een heel korte rug, omdat deze westernzadels vaak slechts 53 cm zijn. De fork kan losgeschroefd worden en vervangen door een andere maat. Het is een zeer stevig en handig systeem. De fork en de cantle zijn bij deze zadels gemaakt van hout en kunststof, en dit zijn de enige harde delen in het zadel. De rest van het zadel is flexibel, en zorgt voor de bewegingsvrijheid die je mag verwachten bij boomloos.

Ik bied kwalitatief goede, tweedehands boomloze zadels aan. Ik verkoop geen nieuwe zadels, omdat ik vind dat iedereen in staat moet zijn een goed boomloos zadel aan te schaffen, voor elk budget. Ik verkoop alle goede merken die er te vinden zijn. Op mijn Facebookpagina kun je het huidige aanbod vindenIk koop ook boomloze zadels op verzoek. Ik heb contacten in heel Europa, dus er is bijna altijd wel wat te vinden! Stuur gerust een berichtje waar je naar op zoek bent.